Bill Gates og Jens Stoltenberg har diskutert vaksine business med skatte pengene våre

Jens Stoltenberg som satt i styret i finansieringsfondet til Gavi fram til han ble statsminister i 2005.Bill Gates er en av alliansens hovedsponsorer i Det internasjonale vaksinefondet GAVI.
Fondet skulle gjøre vaksiner billigere til fattige land, det motsatte har skjedd, og de landene som innvesterer tjener gode penger.Norge har gitt 500 millioner kroner årlig fram til 2015. Til sammen 6,5 milliarder kroner i løpet av denne perioden.Nå har Jens tenkt å vaske mer kroner.

- Det er en tragedie at barn ikke utvikler seg som de skal på grunn av mye sykdom, sa Gates under pressekonferansen.

- Vi trenger penger til å utvikle vaksiner og til å distriubuere dem til land som trenger det.

16.05 Oslo "Les hele artikkelen HER "

“Det er underlig at man måtte opprette en ny organisasjon for å gjøre den jobben som FN så effektivt hadde gjort i en årrrekke.”

Innspill til utenrikskomiteen fra
Networkers South-North 30.10.06

’"Gavi selv har overlatt til markedet å få ned prisene på vaksiner. Ifølge alliansen skulle nye markeder føre til at flere aktører ville produsere legemidlene – noe som i sin tur ville bidra til anbudsrunder og lavere priser. Så langt har dette ikke slått til. Ett legemiddelfirma, Glaxo-SmithKline, produserer for eksempel den nye kombinasjonsvaksinen – til ti ganger høyere pris enn de gamle enkeltvaksinene."

Bistandsaktuelt 04/06 " KILDE "

Vist 478 ganger. Følges av 1 person.
Annonse